Ivartalanítási program indult

TÁJÉKOZTATÓ
 IVARTALANÍTÁSI PROGRAMRÓL
 
Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete döntött, hogy a kutyák és macskák ivartalanításának költségét részben támogatja. A programban azon kerületi lakó-, tartózkodási hellyel, vagy XXIII. kerületi bérleményben élő, bérleti szerződéssel rendelkező állattulajdonosok vehetnek részt, akik az igénybejelentést megelőzően legalább 60 nappal már a kerületben lakóhelyet, tartózkodási helyet létesítettek, bérleti szerződést kötöttek és nyilatkoznak, hogy az adott címen életvitelszerűen tartózkodnak.
 
Az ivartalanítási programra
2018. augusztus 1. napjától
 a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán
az állattartási, állatvédelmi ügyintézőnél
(1239 Budapest, Grassalkovich út 170.)
SZEMÉLYESEN lehet jelentkezni.
 
 
Évente háztartásonként legfeljebb egy macska és egy eb ivartalanítási műtétjét támogatja az önkormányzat. A program keretében az ivartalanítás költségének 70 %-át az önkormányzat (30%-át az állattartó) téríti meg.
A jogosultságot személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, bérleti szerződés bemutatásával kell igazolni, be kell mutatni a kisállategészségügyi könyvet, mellyel igazolja az állattartó, hogy a kutya, macska megkapta a veszettség elleni oltást, továbbá kutyák esetében a kötelezően behelyezendő transzponder (microchip) meglétét. A program keretében az ivartalanítási műtétet kizárólag az az állatorvos végezheti, akivel az Önkormányzat megállapodást kötött.
 
A kérelmek teljesítése a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik, az önkormányzat költségvetési rendeletben meghatározott pénzügyi keretén belül. Az igénybejelentő lap átvehető személyesen a 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. I. emeleten, vagy letölthető a www.soroksar.hu oldalról.
 
A kijelölt állatorvosokról, a műtéti költségekről a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán lehet érdeklődni.
 
Az igénylő lap a soroksar.hu oldalon érhető el.