Klasszikus autócsodák szombaton – Soroksáron is látható lesz a Classic Grand Prix mezőnye!

Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Classic Grand Prix!

A régi idők klasszikus autóiból álló mezőny Soroksáron is áthalad, az érdeklődők a programterv alapján 11:45-től tekinthetik meg.

Az oldtimer autós túraverseny idén az Oldtimer Szuperkupa sorozat része lesz, így egynapos megmérettetésre számíthatnak a résztvevők. A hagyományokhoz híven a hibátlan állapotú, különböző típusú autócsodákból álló autókaraván ismét a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz csatlakozik.

Nevezhető autók

  • Extra kategória: Kifogástalan állapotú járművek, az Oldtimer Szuperkupa előző évi legjobbjai és korábbi bajnokai kategóriája. 1988-as és korábbi autók büntetőszorzók nélkül indulhatnak. A kategóriában csak mechanikus időmérő eszközök használhatók.
  • Szuper kategória: Kifogástalan állapotú járművek, az Oldtimer Szuperkupa résztvevőinek kategóriája, ahová bárki nevezhet. 1988-as és korábbi autók büntetőszorzók nélkül indulhatnak. A kategóriában csak mechanikus időmérő eszközök használhatók.
  • Open kategória: Kifogástalan állapotú járművek, szabadon nevezhető kategória. Az évjáratért nem jár büntetőszorzó  A kategóriában nem csak mechanikus időmérő eszközök használhatók, de GPS és ütemadó szerkezet használata tiltott.

 

Forrás: bpcgp.hu