Szociális bérlakások épülhetnek hajléktalanoknak Soroksáron!

A tegnapi napon tartotta ülését a képviselő-testület. Terítékre került, egyebek mellett az úgynevezett változtatási tilalom elrendelésének lehetősége. Ennek az lett volna a célja, hogy „ne legyen lehetőség olyan beruházást megvalósítani, amely a lakók nyugalmát zavarná, biztonságát veszélyeztetné.”

Online közösségi csoportokban lehetett olvasni, hogy az ülésen kiderült, miről van szó pontosan. A változtatási tilalom célja az lett volna,  hogy az önkormányzat megakadályozza az Utcáról Lakásba Egyesület által tervezett építkezést.

Az Egyesület honlapján az alábbi bemutatkozás található:

 

Az Utcáról Lakásba Egyesületnél abban hiszünk, hogy mindenkinek kell egy hely, amelyet otthonnak nevezhet. A biztonságos lakhatás alapvető feltétele a méltóságteljes életnek. Hiszünk benne, hogy az erőforrások igazságos elosztásával egy szolidáris társadalomban méltó lakhatást lehet biztosítani mindenki számára. Ennek érdekében modellprogramokat dolgozunk ki és működtetünk, amelyekben önálló lakhatást nyújtunk hajléktalan és rászoruló embereknek. Együttműködünk önkormányzatokkal és magánemberekkel, szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtetünk. Jelenleg több mint 60 ember lakhatását biztosítjuk.

 

Információnk szerint, az Egyesület a Láng Endre utcában szeretne szociális bérlakásokat építeni hajléktalanoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Önkormányzat a változtatási tilalommal meg akarta akadályozni mindezt. A soroksar.hu az alábbi tájékoztatást közölte: “Fuchs Gyula alpolgármester, valamint a Fidesz és Civil frakciók igennel szavaztak, az Összefogás Soroksárért frakció tagjai tartózkodtak a szavazásnál, így a rendelet– minősített többség hiányában – nem került megalkotásra.”

 

Azzal, hogy a testület ellenzéki képviselői nem szavazták meg a változtatási tilalmat, az akadály elhárult, megépülhetnek a szociális bérlakások.

 

Fotó: illusztráció (boldoguljerden.blog.hu)