Geocaching, avagy kincskeresés a Dunaparton

Tudta, hogy a soroksári Dunaparton is van megannyi elrejtett kincsesláda?

A gyerekekkel, vagy társasággal, kellemes őszi hétvégéken is űzhető izgalmas szabadtéri játék 2000-ben indult. A sokak által hobbiként is gyakorolt szabadidős tevékenység során a kincskeresés játékos formája keveredik a GPS modern technikai megoldásával. A legtöbbször a természetben, vagy ismert turisztikai célpontok környékén elrejtett különböző méretű kis dobozkákat kell megtalálni a telefonra telepített applikáció és a GPS segítségével.

Belépve az alkalmazásba megnézhetjük, a közelünkben hol vannak elrejtett ládikók, majd a GPS koordináták követésével általában 1-2 m pontossággal meg tudjuk közelíteni a pontos helyszínt. Ahonnan azonban még leleményességünket és kreativitásunkat próbára téve juthatunk el a végleges helyszínhez.

A „kincs” megtalálásakor a dobozkában található papírtekercsre feljegyezhető az aktuális dátum, és a megtaláló neve. A telefonos applikációba pedig a helyszínnel kapcsolatos, és a keresés közben szerzett személyes tapasztalatok, ott készített fotók, amik az utánunk következő kincskeresőket segíthetik.

Izgalmas időtöltés, remek kikapcsolódás és családi program a szabad levegőn, legyen az a természetben, vagy akár városokban. Nagy előnye, hogy ha megkedveltük a játékot, nem csak Magyarország megannyi pontján, hanem a világ számos más részén és országában is kereshetünk kincset.

A soroksári Dunaparton is tíznél több, különböző méretű geoláda található, eltérő nehézségi fokozatú rejtekhelyen. A Hősök terén egyébként egy multiláda is el van helyezve, ami nagyon izgalmas lehet, főleg az idősebb korosztály számára. Őszi programnak, hétvégi kikapcsolódásnak ajánljuk a láda keresést, első sorban itt Soroksáron!

További részletek magyar geolada oldal: www.geocaching.hu