Indulnak az új szerelvények az 1-es villamos vonalán, de még Tarlósnak köszönhetjük

Soroksárt is érintő kisebb közlekedési fejlesztés eredménye, hogy ma elindultak az 1-es villamos vonalán az új CAF-villamos szerelvények.

A beruházást még Tarlós István főpolgármester véglegesítette, és az új szerelvények tavaly nyáron meg is érkeztek, csakhogy az azóta eltelt több mint egy év alatt sem sikerült forgalomba állítani a járműveket.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt gyanítja, politikai okok állhatnak annak hátterében, hogy még mindig nem járnak azok a CAF-villamosok, amelyeket már több mint egy éve leszállított a spanyol gyártó.

Ma Karácsony Gergely jelentette be, hogy elindul a több, mint 20 szerelvényből 4 az 1-es villamos vonalán. A Főpolgármester elmondta, hogy azért késett az átadás egy évet, mert még át kellett vizsgálni, és meg kellett szerelni a járműveket, annak érdekében, hogy megfelelően működjenek a jövőben. Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta: a BKV telephelyéről nem megy ki olyan jármű, amely ne lenne biztonságos. Érdekes kijelentés, tekintettel arra, hogy heti rendszerességgel lehet hallani arról, hogy villamosok, buszok vagy trolibuszok robbannak le Budapest utcáin.

CAF-villamosok 345 utas szállítására alkalmasak, és 81 ülőhellyel rendelkeznek. Az 1-es villamos egyébként fontos tömegközlekedési vonal a soroksáriak számára, hiszen a Közvágóhídtól biztosít összeköttetést a Dél-Pesten és az agglomerációban élők és a belváros között.

 

 

Forrás: infóstart.hu