Átadják az M3-as metró déli szakaszát

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a múlt héten jelentette be, hogy 2020. október 22-én (csütörtökön) 17 órakor átadják az M3 metró felújított déli szakaszát a Budapesten utazóknak. Az átadást követően az M3 metró november 6-áig, péntekig a teljes vonalon közlekedik, a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) azonban a továbbiakban sem áll meg.

A Határ út, a Pöttyös utca, az Ecseri út és a Népliget állomás letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak, világosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően energiatakarékosabbak is lettek. Megújult a teljes vonali infrastruktúra is: a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek.

Közlekedési rend október 22-től november 6-ig

Október 22-e, csütörtök délután 17 órától november 6-án, pénteken az utolsó járatindulásig az M3 metró a teljes vonalon közlekedik. A középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a metró a továbbiakban sem áll meg, ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg.

Közlekedési rend november 7-től

November 7-étől, szombattól elkezdődik az M3 metró felújításának utolsó nagyobb volumenű üteme, a metróvonal Nagyvárad tér és Lehel tér közötti szakaszának rekonstrukciója. A metró ettől a naptól Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd, a kimaradó szakaszon a rendelkezésre álló kapacitás maximális kihasználásával, a legtöbb útszakaszon buszsávban közlekedő, 45 másodpercenként induló pótlóbuszokkal lehet utazni.

 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ