Sinkovics: Nem fogadok el semmiféle jutalmat

Tegnap a soroksári Momentum szervezet felháborodását fejezte ki Facebookon egy előterjesztéssel kapcsolatban, amelyben az áll, hogy Soroksár alpolgármesterei – Sinkovics Krisztián és Fuchs Gyula – akár 6 havi tiszteletdíjban is részesülhetnek, miközben a kerületben erőn felül teljesítő egészségügyi dolgozók, vagy a vírusveszélynek leginkább kitett óvodai és iskolai pedagógusokat illetné első körben a pénzbeli elismerés.

Sinkovics Krisztián alpolgármester úr döbbenten áll a történések előtt, ugyanis erről őt nem tájékoztatták korábban. Facebook oldalán így írt a történtekről:

“Megdöbbenve olvastam az alpolgármesterek év végi jutalmazásával kapcsolatos előterjesztést, amelyről – tekintettel arra, hogy karanténban vagyok – nem tájékoztattak korábban, nem tudtam róla. Ritkán értek egyet a Momentummal, talán ez az első alkalom. Elfogadhatatlan, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerült ebben a nehéz helyzetben, amikor emberek egészsége, megélhetése forog kockán. A jegyző előterjesztette, én visszautasítom! Fuchs alpolgármester társam ugyanígy tesz. Nem fogadunk el semmiféle jutalmat. Az erre szánt összeget fordítsa az Önkormányzat a járvány elleni védekezésre, illetve a nehéz helyzetbe került soroksári polgártársaink támogatására.”