Soroksár Önkormányzata: Nem fogadjuk el az ÁSZ jelentést!

Az Állami Számvevőszék ellenőrzésének célja annak értékelése, hogy a helyi önkormányzatoknál megteremtették-e az integritás biztosításához szükséges feltételeket, kialakították-e az integritási kontrollokhoz kapcsolódó, valamint a korrupció elleni védelmet szolgáló szabályozásokat.

Soroksárt leminősítette az ÁSZ. Ez azért meglepő fejlemény, mert a korábbi évek vizsgálatai ilyen problémákat nem jeleztek.

Soroksár Önkormányzata a közösségi médiából értesült a jelentésről, mint írják, semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak az ellenőrzés eredményéről. Mivel 2016-2018 közötti hiányosságokat az önkormányzat pótolta, így értetlenül állnak az indoklás nélküli minősítés előtt.

“Megdöbbenve és felháborodva olvastuk az értékelést, amelyet nem tudunk elfogadni. Az Állami Számvevőszék 2016-2018. évben végzett integritás felmérésében feltárt hiányosságokat pótoltuk, valamennyi hiányzó dokumentumot az állami szerv rendelkezésére bocsátottunk. Mielőbbi magyarázatot várunk az Állami Számvevőszéktől, hogy jelentésében milyen szempontok alapján értékelte le Önkormányzatunk integritását. A mai napon az Állami Számvevőszék elnökénél kezdeményeztük a jelentés soron kívüli tisztázását, felülvizsgálatát” – áll az Önkormányzat hivatalos Facebook oldalán közzétett írásában.