Mém-őrület: Nagy port kavart Zimán András vagyonnyilatkozata

Korábban megírtuk, hogy a legnehezebb évet minden bizonnyal Zimán András, az ellenzéki összefogás listáról bejutott képviselője zárta. Vagyonnyilatkozata alapján komoly adósságokat halmozott fel az elmúlt egy évben: több, mint 16 millió banki és 15 millió magánszemélyekkel szembeni tartozást, illetve feltüntetett 800.000 Ft köztartozást is, ezáltal kikerülhetett a köztartozásmentes adatbázisból, ami a képviselői mandátum elvesztését is eredményezheti és hitel felvételét sem tenné lehetővé, arról nem is beszélve, hogy ilyen jelentős összegű köztartozás háttere is érdekes lehet.

Miután több soroksári hírportál is közzétette a vagyonnyilatkozatok elemzését, a cikkek megjelentek a Facebook csoportokban, majd nem sokkal ezután több mém is készült:

Kép: Soroksári Suttogó

Amire András így reagált:

Ez persze olaj volt a tűzre:

Kép: Soroksári Suttogó
Kép: Soroksári Suttogó

A vagyonnyilatkozatok egyik évről a másikra nem csak azt mutatják meg, hogy mennyit gyarapodtak a politikusaink, hanem azt is, hogy saját vagyonukkal milyen módon gazdálkodnak, ami adott esetben előrevetítheti, hogy a közvagyonnal milyen módon bánhatnak.

Ezen felül az a tény, hogy a képviselő a vagyonnyilatkozatában ilyen komoly hibát vétett, annak is felveti a lehetőségét, hogy puszta hanyagságból nem figyelt oda az egyébként közhitelesnek minősülő vagyonnyilatkozatának a kitöltésére. Reméljük, a képviselői munkáját komolyabban veszi, mint a nyilatkozat kitöltését.

Kívánjuk, hogy sikerüljön tisztázni, ezt a kellemetlenséget!