Ökumenikus kenyérszentelés lesz Soroksáron augusztus 20-án

Soroksár önkormányzata, valamint a történelmi egyházak vezetői kenyérszentelést tartanak a két legnagyobb soroksári templomban.

Augusztus 20-án reggel 9 órakor a Soroksár Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban, kerül sor először a megemlékezésre, ahol Fehérvári Lajos római katolikus plébános, Barta Károly református lelkész, Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia evangélikus lelkész és Bese Ferenc polgármester mondanak köszöntőt.

11 órakor Újtelepen, a Szent István Plébániatemplomban (Fatimái Szűzanya templom) tart megemlékezést Király Attila római katolikus plébános, Péterffy György református lelkész, Dr. Papp Miklós görögkatolikus plébános és Sinkovics Krisztián alpolgármester.

A lakosoknak is lehetőségük van meglátogatni a megemlékezést, amelyen információk szerint kenyérkóstolásra is lesz lehetőség.

A koronavírus járványra való tekintettel idén elmaradnak a nagyszabású augusztus 20-i rendezvények, ezért is dönthetett az Önkormányzat, úgy hogy ilyen formában emlékezik meg nem csak az Államalapításról, és a kereszténység felvételéről, hanem az Új Kenyér Ünnepéről is.