Könyvtári Cserepont szolgáltatást indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Könyvtári Cserepont szolgáltatást indít 2021. február 10-től a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

Hogyan lehet a szolgáltatást igénybe venni?

Az új Könyvtári Cserepont szolgáltatást kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül biztosítják. A szolgáltatást átmeneti lehetőségként kínálják mindazoknak, akiknek hiányzik a könyvtár újdonságokkal folyamatosan bővülő kínálata, viszont csak előzetes igényleadással és az utcán történő várakozással működhet.

A FSZEK, az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbította a jelenleg március 1-ig érvényes veszélyhelyzeti korlátozások időpontját figyelembe véve. Amennyiben a jogszabályok lehetővé teszik a könyvtár tényleges újranyitását, 30 nap türelmi idő áll majd rendelkezésre a művek visszaadására.

Az adatbázisok otthoni elérése, illetve a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás továbbra is folyamatosan elérhetők.

A Könyvtári Cserepontokon a következő szolgáltatásokat vehetők igénybe:

  • az olvasóknál lévő dokumentumok visszavétele,
  • kizárólag előre megrendelt, előjegyzett könyvek kölcsönzése,
  • új beiratkozás, és a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítása
  • tartozások rendezése.

Hogyan lehet kölcsönözni?

A könyvkölcsönzésre a Használati Szabályzat megszokott feltételei érvényesek. A február 10-e után kölcsönzött könyvekre lejárat után késedelmi díjat számítunk fel.

Mivel csak előzetesen igényelt, előjegyzett könyveket lehet kölcsönözni, átmenetileg ismét ingyenessé tettük az előjegyzést. Egyszerre maximum 8 példány kérhető. Az előjegyzésre 2021. február 8-tól van lehetőség.

Kölcsönzési igényét leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva tudja jelezni.

A hivatalos tájékoztató itt olvasható.

Soroksári Könyvtár
Budapest, XXIII. Grassalkovich út 128.
Nyitvatartás:
Hétfő-szerda-péntek: 12:00-18:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Kedd-szombat-vasárnap: zárva